JÍDELNÍ LÍSTEK

Podzimní menu zaměřené na českou kuchyni

Tradiční recepty

Kuře plněné kysaným zelím - 189,-

Roláda z vykoštěného kuřecího stehna plněná kysaným zelím, restované bramborové šišky na cibulce a žampióny

Pečená vepřová žebra - 259,-

V naší marinádě, naše okurky se zázvorem, rozpečený chléb

Kachní stehno pomalu pečené v sádle - 280,-

S červeným zelím, silným výpekem, žemlovým a bramborovým knedlíkem (vídeňská cibulka)

Vepřový špalík - 189,-

Vepřová krkovice upravovaná ve vákuu na česneku s bramborovou kaší s bylinkami a silným výpekem

Z grilu a pánví

Hovězí steak - 295,-

Uzrálá hovězí kýta s jemně uzenou kořenovou zeleninou a bramborovo-petrželové pyré

Pečená panenka při nízké teplotě - 245,-

Podávaná s krémovým houbovým rizotem a lupínky sýru Grana Padano

Kuřecí prso v bylinkové krustě - 195,-

S ragů z cuket, karotky a cibule, pečené brambory grenaille

Pečený losos na másle - 325,-

Na čerstvém listovém špenátu s máslovým bramborem

Husa burger - 219,-

Hovězí mletý chuck roll, se sýrem cheddar, karamelizovanou cibulkou, slaninou, majonézou, česnekovou omáčkou a bramborovými hranolky

Penne con pollo - 189,-

Ve smetanové omáčce se špenátem a kuřecím prsem

Spaghetti Aglio Olio e Peperocino - 149,-

S česnekem a feferonkou na kvalitním olivovém oleji, hoblinami Grano Padano

Polévky

Polévka dle denní nabídky - 35,-

0,3 l

Hovězí vývar - 39,-/65,-

S masem, nudlemi a zeleninou

Poctivá kulajda - 45,-/65,-

Se zastřeným vejcem

Saláty

Ceasar salát - 185,-

S kuřecím prsem, římským salátem, caesar dresinkem, krutony a hoblinami parmazánu

Nicoise salát - 195,-

S tuňákem, ančovičkami, olivami, fazolkami, bramborami, vejcem, ledovým salátem a hořčičným dresinkem

Zapečený kozí sýr - 195,-

Variace listových salátů s pečenou marinovanou červenou řepou a karotkou – (doporučujeme rozpečenou bagetu 15,-)

Tradiční rajčatový salát s plátky okurky - 65,-

Rajčata, okurky, jarní cibulka, sladkokyselá zálivka

Dezerty

Nugátové knedlíčky - 79,-

Se sladkým tvarohovým krémem a jahodovým čatní

Horký čokoládový fondant - 95,-

Z belgické čokolády doplněný rozinkami nakládanými v rumu, brusinkovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou (připravujeme vždy na objednávku, jeho příprava proto trvá 20 minut)

Dětská jídla

Kuřecí řízečky - 99,-

Smažené v kukuřičných lupíncích s bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky

Dětská svíčková - 109,-

Se žemlovým knedlíčkem

Jídla k pivu

Tatarák - 169,-

Z hovězí kýty dochucený majonézou s lanýžovým olejem, 3ks topinky na sucho, naše pikantní okurky

Kuřecí řízky v bylinkové strouhance - 149,-

Medailonky z kuřecích prsou, zeleninové hranolky s naší tatarskou omáčkou

Belgické hranolky - 129,-

Hranolky se slupkou a dipem z Jalapegnos papriček a naší tatarskou omáčkou

Vepřové biftečky se sýrem - 149,-

Mletá vepřová krkovice se sýrem cheddar na opečeném chlebu s pikantní cibulí a zázvorovou okurkou

Jalapegnos plněné rikotou a kuřetem - 159,-

Obalované v trojobalu s lehkým listovým salátem a zakysanou smetanou

Marinované sýry - 139,-

Hermelín, olomoucké tvarůžky a blaťácké zlato uleželé v pikantním oleji, bylinková bageta

Pikantní kuřecí křídla - 169,-

S hranolky z čerstvé zeleniny a omáčkou z modrého sýra

Chuťovky k pivu

Pražené mandle - 89,-

S mořskou solí

Bramborové chipsy - 99,-

S pikantní zeleninovou salsou