JÍDELNÍ LÍSTEK

Podzimní menu zaměřené na českou kuchyni

Tradiční recepty

Hovězí svíčková - 179,-

Hovězí na smetaně protkané špekem, huštěná zeleninou, podávaná s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami

Vepřová líčka po Burguňsku - 195,-

Vepřová líčka dušená na červeném víně a kořenové zelenině s bramborovou kaší

Kuře plněné kysaným zelím - 189,-

Roláda z vykoštěného kuřecího stehna plněná kysaným zelím, restované bramborové šišky na cibulce a žampióny

Pečená vepřová žebra - 259,-

V naší marinádě, naše okurky se zázvorem, rozpečený chléb

Kachní prso sous vide - 235,-

S karotkovým pyré, karamelizovanou růžičkovou kapustou, brambory grenaille, demi glace

Z grilu a pánví

Hovězí flank steak - 320,-

Vyzrálý hovězí pupek s bramborovou pěnou, opečené plátky brambor, glazovaná zelenina, demi glace

Vepřová panenka a krkovice - 255,-

Variace vepřových mas s celerovým pyré, hlívou ústřičnou, šalotkou a batátovými hranolky

Kuřecí prso v bylinkové krustě - 190,-

S ragů z cuket, karotky a cibule, pečené brambory grenaille

Grilovaný losos na másle - 295,-

Na teplém salátu z červené čočky s limetkovou omáčkou

Hovězí burger 1869 - 229,-

Legendární hovězí burger 1869, hovězí chuck roll, křupavá slanina, rajče, čedar, cibulová marmeláda, majonéza, americké brambory s pikantní salsou

Bramborové noky - 185,-

S kuřecím masem, žampiony a parmazánovou omáčkou

Těstoviny Caserecce - 185,-

Vegetariánské těstoviny s cuketou, karotkou, petrželkou, cherry rajčaty a kokosovým mlékem s kari

Polévky

Polévka dle denní nabídky - 25,-

0,3 l

Hovězí vývar - 45,-/65,-

S masem, nudlemi a zeleninou

Poctivá kulajda - 55,-/65,-

Se zastřeným vejcem

Saláty

Ceasar salát - 185,-

S kuřecím prsem, římským salátem, caesar dresinkem, krutony a hoblinami parmazánu

Zeleninový salát s filírovaným kachním prsíčkem - 185,-

Mix listových salátů, křupavá cibulka, nakládaná šalotka, francouzský vinaigrette - (doporučujeme rozpečenou bagetu 15,-)

Zapečený kozí sýr - 195,-

Variace listových salátů s pečenou marinovanou červenou řepou a karotkou – (doporučujeme rozpečenou bagetu 15,-)

Přílohový zeleninový salátek - 55,-

Ledový salát, cherry rajčátka, karotka, nakládaná cizrna, francouzský vinaigrette

Dezerty

Nugátové knedlíčky - 85,-

Se sladkým tvarohovým krémem a jahodovým čatní

Čokoládový brownies s banány - 95,-

Z belgické čokolády s vanilkovým tvarohem a čokoládovou zmrzlinou

Cheesecake - 95,-

Z bílé čokolády, karamelovou oplatkou, maliny

Dětská jídla

Kuřecí řízečky - 99,-

Smažené v kukuřičných lupíncích s bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky

Těstoviny s tomaty - 99,-

Těstoviny caserecce s tomatovou omáčkou a sýrem

Dětská svíčková - 109,-

Se žemlovým knedlíčkem

Jídla k pivu

Hovězí tatarák - 175,-

S opečenou jarní cibulkou, kapary, francouzským dresinkem a konfitovaným česnekem, topinky pečené na sucho

Kuřecí stripsy - 130,-

Kousky kuřecích prsou v kukuřičné strouhánce, pikantní salsa

Belgické hranolky - 129,-

Hranolky se slupkou a dipem z Jalapegnos papriček a naší tatarskou omáčkou

Naše bůčková pomazánka - 95,-

Mletý marinovaný vepřový bůček podávaný ve skleničce zalitý sádlem s opečeným chlebem s nakládanou šalotkou a zázvorovou okurkou

Jalapegnos plněné rikotou a kuřetem - 159,-

Obalované v trojobalu podávané se zeleninou salsou, ledový salátem a zakysanou smetanou

Marinované sýry - 139,-

Hermelín, olomoucké tvarůžky a blaťácké zlato uleželé v pikantním oleji, bylinková bageta

Pikantní kuřecí křídla - 169,-

S hranolky z čerstvé zeleniny a omáčkou z modrého sýra

Chuťovky k pivu

Pražené mandle - 89,-

S mořskou solí

Bramborové chipsy - 99,-

S pikantní zeleninovou salsou